wp873e8e03.png

 

Korte Historiek:

vzw Volksdansgroep De Vlasblomme Bissegem

 

Na een gezamenlijk experiment van de Bissegemse jeugdbewegingen, die op de showavond van de week van de jeugd in 1965 enkele volksdansen opvoerden, groeide het idee om een eigen groep te stichten. Voor Lucien Naert bleef dit niet bij een idee en onder zijn stimulerende werkkracht kwam men ook regelmatig samen om te dansen.

De volksdansgroep Lamme Goedzak was geboren. Korte tijd later vond men de gekozen naam niet echt typerend voor een volksdansgroep en werd de groep omgedoopt tot   volksdansgroep Nele. Meer dan dertig jaar bleef dit zo.

 

Door de jaren heen trad de groep op tijdens diverse feestelijkheden. Zowel op de eigen gemeente als ver daar buiten zijn zij een graag geziene gast. Naast de talrijke buitenlandse optredens, Frankrijk, Spanje, Engeland, Duitsland en Oostenrijk, was de groep een veelgevraagde gast tijdens de rondgang van diverse Vlaamse stoeten. Ook tijdens drie uitvoeringen van de Brugse Reiefeesten was de groep van de partij. De zeer goede relatie met de Vlaamse stoetenbouwer Frans Vromman was daar zeker niet vreemd aan.

 

Enige tijd geleden kreeg de groep dan de huidige naam van   "vzw Volksdansgroep De Vlasblomme Bissegem".

De oefenstonden worden begeleid door eigen muzikanten.

vzw Volksdansgroep De Vlasblomme Bissegem biedt jong en oud een heerlijk boeiende hobby aan in een aangename vriendenkring.

wpb1fa2a9b_0f.jpg
wpaa5b2802.png

vzw Volksdansgroep De Vlasblomme Bissegem © 2012